xenofobie sau nebunie?

Publicat de alexdana

Mai fratilor am innebunit cand am aflat cati romani isi fac de cap prin tarile europei si nu numai. Dar din toate Italia se basica cel mai tare. E cumva un joc politic? Ia sa vedem.
Am tot cautat pe internet ceva legat de treaba asta dar tot ce gasesc este doar o majoritate care se opune integrarii romanilor din pricina nesabuitilor care au tot dat tarcoale tarilor europene si le-au dat peste cap universul. Adevarul este ca sunt cativa care merg cu un scop predefinit si acela de a fura, ajungand sa termine treaba mai repede si mai sangeros decat poti sa-ti imaginezi. Dar cum ramane cu restul de...sa zicem...90%? Care au nevoie de o sansa? Aceia care sunt la fel de civilizati ca si ei...nu stiu cum sa ma exprim mai clar. Nu stiu cum de au ajuns la o rata a criminalitatii asa de joasa (o ironie) tarile astea care se sperie de noi? Noi am venit peste ei si le-am nenorocit familii? Doar noi? Cum ramane cu nationalii lor? Nu merita comentate aceste evenimente? Ba chiar ar trebui pentru ca exista. Acolo justificarea care se da pentru diversele infractionalitati este una puerila, la noi e grava. De ce? Pentru ca traim in universuri separate.
Ma stiti filmul Sliders?
La asta ma duce cu gandul nivelul social diferitde al Italiei.
Dar cum ramane cu faptul ca i-au acceptat de la bun inceput tocmai pentru ca aveau nevoie de forta de munca pentru cele mai grele munci? Cum ramane ca astia se duc acolo si isi platesc singuri asigurarile si le umfla buzunarele? Si mai apoi ii expulzeaza pe motiv ca un "frate" de-al lor a facut-o lata? Cum se explica mai departe la noi in tara motivele lor? Dar cum explica ai nostri reactia lor si ce masuri iau? Este la fel de tragic ca si scufundarea Titanicului sau ca holocaustul evreilor. S-ar putea sa fim urmatoarele vitime ale uner proaste comunicari foarte bine regizate.

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/o-romanca-fost-gasita-moarta-o-sosea-rimini

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/revolte-penitenciarele-italiene
http://www.adevarul.ro/articole/romani-banuiti-de-instigare-la-revolta-in-inchisori.html

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/un-roman-suspectat-crima-s-predat-determinat-mama-sa

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/roma-un-roman-fost-batut-crunt-doi-conationali

http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/un-poli-ist-italian-este-libertate-uciderea-unei-romance