Sunt suparata si trista...mi-am luat primul sut in fund, primul din cei 20 de ani care urmeaza

Publicat de alexdana




Cum sunt multi din tarisoara noastra.Si asa cum au patit toti.
Ieri ziceam ca jelesc Romania. O jelesc caci zilele ce urmeaza o sa fie zile de doliu national. Nu va fi revolutie dar vom muri ca niste caini din cauza nepriceperii unora si altora. Si daca ar fi doar nepricepere ar fi putin dar cand toti vor mai mult, sa stranga, sa pastreze aceeasi imagine, acelasi statut, te infrange definitiv orice incercare de a schimba ceva inainte sa te rapuna consecintele nepasarii.
Pentru pensionari situatia este cea mai dramatica. Pana si indemnizatia de 600 RON nu este atat de amara cat e viitorul acestor oameni. Ei nu mai au sansa sa lucreze nicaieri ca sa-si ridice veniturile, nu mai au sansa sa-si dreaga sanatate, nu mai au sansa sa isi plateasca datoriile la casa, nu mai au bani pentru mancare, nu mai au, nu mai dau, nu mai traiesc...Mi-e rusine ca traiesc in tara asta, MI-E RUSINE!!!!
Iar in ce priveste mugurii sau semintele acestei tari, viitorul si strasnicia echilibrului, de care are nevoie acest mic petec de pamant, acest punct pe harta lumii, Romania, TREBUIE sa fie udati, ingrijiti si sustinuti pana se transforma in fructe coapte, pana ajung ca niste flori de cules si de pus in geamul casei noastre. Copiii nostri au nevoie de noi, mame sau tatici, sa ajunga a fi parte integranta acestui sistem, NU ALTUIA. Vreti sa plecam cu acesti muguri pe plaiurile vecinilor? Daca da asta vom face.
Daca nu vreti sa traiti cu sentimentul ca n-ati facut destul semnati petitia, Cojocarii au inceput protestul impotriva noii legi, hai sa-i sustinem pentru ca ne sustinem pe noi. Vedem ce va fi. Poate ca Ilie Serbanescu avea dreptate cand zicea ca s-au pus pe masa deciziile unor procente sau valori fixe pentru ca, dupa o vreme in care oamenii se obisnuiesc cu groaza hotararilor luate de conducatorii nostri, se vor modifica deciziile initiale in unele mai bune, dar nu mai bune decat era inainte, ca lumea sa accepte mai usor toata schimbarea finala. Daca e asa poate ca se mai poate face ceva cu tara asta. Desi...am luat decizia de a pleca. ORICE VOR MAI INCERCA EI SA FACA NU MA FAC DECAT SA FIU MAI FERMA IN DECIZIA DE A PLECA DIN ROMANIA!
Pana ajung la punctul in care imi iau bagajele sa traversez granita in alte locuri astept cu rabdare...
Desi ma gandesc cu groaza la zilele din iarna in care vom sta la caldura lumanarii, daca ne-o vom permite si pe aceea. Ma cutremura ideea ca nu voi avea de unde sa platesc gigacaloria triplata la caldura, despre care pot sa zic ca si-asa o consum cu precautie, asa cum se zvoneste prin targ. Ma reazam de perete sa ma sustin caci lesin cand imi amintesc cat vom plati sa ne pastram nivelul de trai, ca vom fi nevoiti sa traim fara tot ce stiam a fi SUPRAVIETUIRE. DACA ACELEA DISPAR CUM POT SA NUMESC NOUL STIL DE VIATA?
As vrea sa zic ca va fi bine. Si voi zice ca va fi bine, cel putin pentru mine. PENTRU CA DE ACUM MA VOI GANDI DOAR SA-MI FIE BINE, ORIUNDE M-AS DUCE. Chiar daca pana azi eram prima care ma auncam in fata sa sustin Romania, sa sustin popularea ei de catre noi, nu parasirea ei, azi nu mai sunt la fel ca cea de ieri. Ziceam ca ne asteapta vremuri grele. Asta am vazut in visele mele. Visez rar si atunci cand se intampla stiu ca inseamna ceva. Orice ati spune voi tara asta va trece printr-o perioada foarte grea. Emigrarea m-a lovit in virtutea acestor evenimente pe care le-am vazut...a veni peste noi navalnic si strivindu-ne ca pe nistye gandaci.
Ca tot scriam de visele premonitorii mi-am amintit de Pavel Corut si de discutia pe care am avut-o cu o prietena. Acum cateva zile Corut spunea ceva, primul lucru cu care sunt de acord: sa-ti cumperi pamant, sa-ti faci o casuta si sa-ti mesteresti o gradina, din care sa traiesti binemersi. Da! Ce-ar fi sa facem asa? Oare reusim? Si maine, poimaine ce anume ne mai impune sa facem, ce ne mai iau ca sa ne lamurim ca suntem izgoniti din tara in care am trait si careia i-am daruit sudoarea noastra?
Dupa ce m-am aruncat intr-un taifun de idei pe care le-am scris aici, acum, ma retrag sa-mi ling ranile. Se pare ca indemnizatia va fi taiata, asa aud acum la stiri. Eu cred ca mai bine ii taie pe ei, nu la ...oaie caci nu mai au de ce sa umble acolo, ca N-AU.
Semnati petitia.







Indemnizatia pentru cresterea copilului sa ramana 85% din salariu