Oz the Great and Powerful (review) - Alexandrescu Daniela

Publicat de alexdana

Oz the Great and Powerful (review) - Alexandrescu Daniela

Cum dupa bine stiti am urmarit, nedumerita, consternata pe alocuri, acest film. Vazusem pe IMDB un review mai bun decat cel pentru Nothing in Common din 1986, film pe care il recomandam deunazi. Insa lucrurile stau cu totul altfel. Adica exista prea multi cascagura, care apreciaza niste treburi si dau clicuri pe degeaba la filme care nu merita nici o stea. Juma de stea, poate. Trei sferturi, na! Ca sa nu fiu luata drept fata lui Max Goldman sau John Gustafson, stiti voi, tatii morocanosilor.

My own review for Oz the Great and Powerful

Bad for:

efectele speciale exagerate; prost realizate cu exceptia unora; comparativ cu Mary Poppins din 1964, retineti: 1964…filmul asta este putin peste cu grafica dar nu-i mare diferenta totusi;

actorii joaca execrabil; cred ca ideea regizorului era ca actorii sa joace like it’s fun insa au masacrat o idee buna de film;

actiunea este trasa rau de par, nu exista o continuitate fireasca intre cadre dar, mai ales, nici pic de logica; din cauza asta nu poti sa insinuezi ca este un film pentru adulti; pe de alta parte Oz, personajul principal, este prea afemeiat ca sa zici ca-i film pentru copii;

povestea nu este deloc slefuita; este o brutala impletire de evenimente care au un singur scop, acela de a reda o idee cel putin geniala; pacat ca nu s-a lucrat putin mai mult si la story, cum s-au chinuit la grafica florilor sau fluturilor de pe pajiste!
Good for:

cum spuneam mai sus, ideea, concluzia filmului este una singura: alergam, visam, tanjim dupa un erou de poveste care sa aiba puterea de a stapani puteri extraomenesti, cum deja ne gandim instant la Superman sau Spiderman, insa adevaratii eroi, realii si de netagaduitii supermeni, sunt oamenii pe care ii cunoastem deja, cei care au inventat becul, electricitatea, telefonul fara fir si, evident, nu in ultimul rand, calculatorul de ieri, de azi, de maine. Multi copii nici nu stiu ca acestia au un nume si ca ei sunt adevaratele genii, cu puteri nefiresti. Doar ganditi-va! V-a trecut prin cap cum au reusit sa inventeze asemenea gadget-uri?
Poate ca, intr-o zi, vom avea sansa sa materializam fenomenele despre care viseaza si ecranizeaza regizorii americani si nu numai. Steven Spielberg sau George Lucas sunt doi din regizorii care au visat extraordinar despre un viitor plin de speranta. Sunt si altii dar pe acestia merita sa-i amintim pentru ca au fost si vor ramane cunoscutii vizionari de pe marele ecran, asa cum Jules Verne a fost vizionarul din carti.
Si vom reusi doar daca ne vom opri din a visa la lucruri sau fenomene departe de telul imediat. Telul nostru este sa evoluam treptat, nu brusc, nu inexplicabil. Inexplicabilul nu ne ajuta sa intelegem fenomenul cum nici nu ne ajuta sa-l reproducem.

Si, pentru a-mi lua revansa pentru aceasta recomandare nu prea stralucita va recomand alte filme care au aparut de curand:

The Best Offer 2013 Side Effects 2013
http://www.youtube.com/watch?v=zJGleGyahC8
Side Effects 2013
 http://www.youtube.com/watch?v=EFEou3MBLi4