Muzica, Eurovision 2013 si prejudecati - Alexandrescu Daniela

Publicat de alexdana

Muzica, Eurovision 2013 si prejudecati - Alexandrescu Daniela

N-am sa pot vreodata sa inteleg de unde vine ura asta pentru romani din partea romanilor. Adica ar trebui sa se inventeze un cuvant pentru aceasta stare. U know! Cum exista xenofobia sau antisemitismul...La naiba cu toate!!! Hai sa inventam un cuvant pentru ca deja ma face cu nervii...este un trend, un brand, un kkend, un...whatever....Come on!!! Let's do it!!!! Chiar nu mai pot sa fac altceva pana nu ii dau de cap, la cap, cumva, sa ma simt mai bine. Dar oare ma simt mai bine?!
Momentul Eurovision, respectiv aferent 2013, a fost insotit de o modificare de planuri din viata noastra. Iacata ne-am aflat pe marginea deciziei de a-l duce pe fi-miu la tara. Cum timpul se duce pe nesimtite am hotarat sa o facem joi spre vineri, noapte. Deja avem o traditie in familia noastra mica, si anume sa ne pornim la drum noaptea...stiti si voi: drum liber, aer curat, chiar rece, drum liber si ...evident: drum liber...asa cum avem o alta traditie (caci a urmari trei ani consecutiv aceasta mizerie de spectacol, numita Eurovision, inseamna ca o dam pe cutuma) sa belim ochii la "didol", cum inca mai spune fi-miu la televizor, asa la mistoaca, pentru a vedea desfasurarea de talente pe sticla petrecuta in oricare tara in afara de a noastra. Si cum planurile de a pleca cat mai devreme into the contry side s-au ruinat din pricina de Eurovision 2013 (sotul astepta cu nerabdare sa se delecteze cu melodia noastra) m-am asezat comod pe canapeaua cea moale si calda si-am asteptat sa cante Ouatu...Cezar Ouatu. Parca mai auzisem de el dar n-am dat suficienta atentie...poate si din cauza nisipului din clepsidra, care se scurge rapid si pe nerasuflate. Si ascult nelinistita starurile in cadere libera din partea tarilor participante. Unii cu tobe multe si voce ioc, altii cu un batranel pe post de ceva, nu stiu exact, cu o melodie care se putea, mai bine decat deloc, sa fie cantata intr-un pub plin de fani, chiar adepti inraiti ai lui Bachus (exista vreun zeu al berii?? inventez unul, zau ca n-am liniste deloc!!!:)) dar nu va speriati, am cautat, exista, iata aici de va delectati cu, respectiv, cultura generala, multumim berarule!), apoi iata vine si una de inima albastra spre visiniu, cu tenta de "X Factor", de prin preselectii, nu de semifinala sau finala....si tot asa as continua pana m-as inverzi...iarasi. Si vine Romania, ultima pe lista. Parca asa am inteles caci, dupa al nostru Ouatu, am fugit la masina ca sa purcedem la drum. Daca gresesc atunci: "mea culpa!". Incepe...ok,ok, bine, nu e rau...si o da pe contralto (pentru cine nu stie sa consulte dictionarul!!!da?!), moment in care m-am cam speriat...it was freaky, recunosc tocmai pentru ca nu sunt familiarizata cu aceste rezonante la un barbat. Sincer! Apoi mi-am ridicat spatele de pe speteaza canapelei, m-am aplecat sa ascult mai atent...si ce sa vezi?!! pardon auzi?!! ...bai, ceva extraordinar...foarte misto! Pe bune! Canta perfect pentru asemenea octave inalte! Ceva reusit si de calitate. Mi s-a facut pielea de gaina! Jur!!! Incredibil!!!
http://www.youtube.com/watch?v=c4JIA_AjPts&feature=player_embedded
Ce m-a speriat cel mai tare a fost reactia celorlalti "outsideri" dar, mai ales, sirul de comentarii de la Eurovision, pe situri, pe iutub sau feisbuc...Evident, cum ma asteptam...tot romanii nostri au dat cu mucii-n fasole. Bai, rusine!!!! Normal ca suntem innapoiati pentru ca avem inca prejudecati si nu vom scapa de aceasta STIGMA, care ne urmareste, pana nu invatam noi, singuri sa ne protejam si sa ne intelegem valorile!!! Bai, m-am cutremurat si m-am scarbit cand am auzit-o pe kkacioasa aia de prezenta spectacolul spunand, la adresa lui Ouatu: "Every succesfull man has a women under his skirt". Adicatelea exista intodeauna o femeie sub fusta unui barbat de succes! What the fuck?!!! In locul lui o puneam la punct. Ma intorceam pe scena si-i ziceam: "Wanna bet that I'm gonna pull your eyes out with my wooo-wooo- God, help me, please-men techniques? Do You want me to show how a baby is done?". Nu mai comentez traducerea amibei noastre....auzi tu traducere la ea...in loc de fusta zice camasa! Bai, pardon!!! Du-te si fa ceva cu traducerea ta!!! N-a zis T-shirt, a spus Skirt!!!!
In fine, treaba e simpla. Sunt prostii "intelectuali" si blondele pe pamantul asta de romani. Primii se dau culti ca "stie" ce-i aia contratenor si sustin ca Ouatu este ceva nedefinit si neterminat si blondele, de cealalta parte, care rad in hohote...la bancurile primilor. Caci altii nu rad la suita de caracterizari deochete si lipsite, evident, de cultura muzicala necesara. Apai, cum poti tu sa definesti un cantaret bun sau o muzica de calitate daca stii doar sa definesti, cu dictionarul in mana, un cuvant care ar descrie ceea ce face dl. Ouatu?!!! Eu asta nu inteleg si pace!!! Are cineva ureche muzicala, macar unul din cei care se dau maseriasi in a defini cuvinte din dictionar?! Pai n-au, va zic eu! daca aveau alegeau sa traiasca din muzica sau sa urmeze un conservator la Milano si restul...dar nu au cum sa ajunga aici pentru ca sunt buni doar la dat din gura si atat, sa castige bani pe care nu-i merita si sa fure! Caci asta e! Un om cu bun simt nu s-ar baga la comentarii de genu', isi vede de treaba lui si apreciaza sau nu aceasta arta dar pastreaza parerea pentru sine, la naiba!!! Toti MUCOSII se aduna pe feisbuc, pe diverse situri de socializare, de stiri cu omu' asta si dau cu paru'...mai bine isi dau cu paru'n cap singuri si isi curma suferinta de a trai in Romania daca simt atatea lucruri legate de aceasta. Sau pleaca, daca pot! Dar nu pot pentru ca ei sunt facuti sa seada colo sha, pe spinarea parintilor, rudelor s.a.md. si sa critice. Caci, stiti ce se intampla cand n-ai habar ce-i aia munca? Ajungi sa dai cu clontu tare si sa jignesti in stanga si dreapta!!! Asa se intampla!!! Astia sunt prostii intelectuali, care, daca au o facultatea de stiinte politice terminata si un master in agricultura, sunt experti in muzica! COME ON!!! In ce lume traim?!!!
Cea mai impresionanta treaba a fost surpriza pe care a facut-o Andreea Bocelii. A filmat un clip in care il felicita pe Ouatu, ma rog, ii ureaza "Bafta!" in romana. Super tare! Stiti, voi, intelectualii, cine este Andreea Bocelli?
http://www.youtube.com/watch?v=4cX5gNe_rUY
Bonnie Tyler, care a participat din partea UK, il place pe dl Cezar Ouatu! Este favoritul ei in acest concurs! Asa, ca sa nu mai ziceti ca-l place tot tenor pe Ouatu. Sursa articol 9am.ro.
Desigur ca au fost si voci care l-au apreciat! Insa cam putine! Dar este un inceput!
Hai Cezar! Sa iesi macar pe locul doi! Eu, mai mult, nici nu-mi doresc. Si va iesi, nu pentru ca este al nostru dar pentru ca a MUNCIT mult si n-au fost in zadar eforturile lui SI ALE ALTORA CARE AU CREZUT CU ADEVARAT IN TALENTUL LUI!
BRAVO!!!
P.S.: BAI, SCOATETI PROSTIILE ALEA DE VIDEOCLIPURI IN CARE II COMPARATI MELODIA CU CEA A LUI BON JOVI!!! BAI, SUNTETI NEBUNI?! CE-AVETI, MAI?!!! MARE TI-E GRADINA, DOAMNE! PREA MARE!!!